Банкеръ Daily

Общество и политика

Фандъкова поиска оставката на главния архитект на "Младост"

Столичният кмет Йорданка Фандъкова поиска оставката на главния архитект на район "Младост" Стефан Стефанов, защото е издал разрешение за строеж в градинка до бл. 401 в "Младост" 4. В действията на районния архитект Фандъкова вижда "явен саботаж и провокация".

"По заповед на Фандъкова работна група с общински съветници от всички политически сили, главният архитект на София арх. Здравко Здравков и кмета на район „Младост“ арх. Русев от няколко месеца разглеждат проблемните имоти в „Младост“ с предвидено застрояване, които се цели да бъдат запазени като зелени площи. Днес станало ясно, че докато текат преговори за преместване на тези имоти на общински терени, главният архитект на район Стефан Стефанов е издал разрешение за строеж на един от тях - при бл. 401 в "Младост" 4. "Това освен явен саботаж на преговорите е и провокация към нашите общи усилия с Общинския съвет да запазим за зелени площи терени, които са междублокови пространства и градини", пише кметът на София в профила си във Фейсбук.

Тя настоява кметът на "Младост" да поиска оставката на главния архитект на района. Главният архитект на София пък ще изиска цялата документация на проекта за проверка.

Facebook logo
Бъдете с нас и във