Банкеръ Daily

Общество и политика

Фандъкова отново вдига заплатите на шофьорите в градския транспорт

Заплатите на водачите в столичния градски транспорт ще бъдат вдигнати с 10% през всяка една година от следващия тригодишен период. Това стана ясно след срещата на кмета Йорданка Фандъкова с президента на КНСБ Пламен Димитров и председателя на СТСБ Екатерина Йорданова. 

"Още в края на миналата година започнахме преговори за увеличаване на доходите на водачите в градския транспорт, като само през тази година заплатите им бяха вдигнати с 20 процента. На днешната среща пък постигнахме договореност заплатите да бъдат вдигнати с 10% през всяка една година от следващия тригодишен период. Предложението ще бъде внесено още на следващата сесия на Столичния общински съвет", заяви Фндъкова. Тя сподели, че в системата на столичния градски транспорт не достигат общо 200 шофьори, докато ситуацията със столичния ''Метрополитен'' е коренно различна - там няма недостиг на машинисти.

Кметът припомни, че в движение са пуснати около 170 нови автобуса, като към тях скоро ще се присъединят и 13 нови трамвая и 15 нови електробуса.

За бъдещето на къщата музей на Пейо Яворов в столицата Йорданка Фандъкова обясни, че Общината ще се опита да я придобие, но в рамките на ''разумна цена''.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във