Банкеръ Daily

Общество и политика

Фандъкова освободи заместник-кмета по екология на София

Заместник-кметът по екология на София Йоана Христова е подала оставка, която вече е приета от градоначалника Йорданка Фандъкова. Причините Христова да напусне поста си били лични. Нейният наследник ще бъде определен след около 10 дни.

"Уважих молбата за напускане на заместник-кмета по екология", каза Фандъкова пред журналисти по време на проверка на дейностите по разширяване на Околовръстния път в района на пътен възел "Лозен".

Кметът на столицата посочи, че Христова имала желание да бъде освободена още миналата година по лични причини.

"Молбата ѝ е от месец февруари. Тече тримесечният срок за предизвестие. Аз я бях помолила да остане, докато успеем да се ориентираме в тази криза, да подготвим дейностите по почистване и по озеленяване. Благодарна съм ѝ изключително много. Няма никаква друга причина за нейното напускане, освен нейното лично желание. До десетина дни ще ви представя новия заместник-кмет по екологията. Имам няколко варианта, които разглеждам в момента", добави Фандъкова.

По-рано независимият общински съветник Борис Бонев от гражданското движение "Спаси София" поиска оставката на Христова заради ремонта на Западен парк.  

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във