Банкеръ Daily

Общество и политика

Фандъкова обави, че е в добро здраве и иска да завърши започнатите проекти

Столичният кмет Йорданка Фандъкова провери през уикенда изпълнението на текущи ремонти в различни квартали на града. Заедно с реконструкцията на основни улици и булеварди, продължава работата и по обновяването на различни обекти в столицата.  

Ежегодно се изграждат около 30 вътрешно-квартални улици заедно с тротоарите. Изцяло нов тротоар се изпълнява до 128-мо училище „Алберт Айнщайн“ на ул.“Проф.Васил Златарски“ в ж.к.“Младост“. Обновява се и настилката за пешеходци на ул.“Чаталджа“ в район Оборище. Фандъкова възложи на изпълнителите да се подменят и бордюрите. Ремонтира се паважната настилка по ул.“Йосиф Петров“ в „Лозенец“. В същия район екипите извършват текущ ремонт и на пл.“Велчова завера“. Подновена е маркировката на велоалеята на тротоара до парка на НДК. 

Приоритетно ще се обнови маркировката около училища и детски градини преди началото на учебната година. Обновяват се и тръбно-решетъчни парапети и пътни знаци. 

На екипите, които извършват текущи ремонти, е възложена работа по пътната настилка на ул.“Родолюбие“ в район „Сердика“, където се извършва фрезоване и асфалтиране, както и на ул."Кап.Тодор Ночев" в „Лозенец“, ул.“Димитър Пешев“ в район „Искър“, ул. Незабравка в „Изгрев“ и на ул. "Слатинска" - ремонт на паважната настилка.

"Изборите предстоят, те са изключително важни за развитието на града и за продължаване промяната",  каза междувременно кметът пред журналисти във връзка с предстоящия местен вот. "В добро здраве съм и трудно се уморявам. Подготвям се сериозно, а решението дали ще се кандидатирам за кмет на София ще обявя по-късно“, заяви тя и добави, че има сили и амбиция да завърши започнатото. По думите ѝ работата в големия град никога не спира и всеки, който има планове да се занимава с политика, трябва да го знае.

"През септември ще обявя решението си, подготовката за изборите и новите проекти", съобщи още тя и подчерта, че промяната на столицата трябва да продължи, тъй като хората очакват нещата да се случват по-бързо. "А те се случват, само когато подготвяш проекти, работиш и контролираш", посочи Фандъкова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във