Банкеръ Daily

Общество и политика

Фандъкова не се страхува от битката с Мая Манолова

Столичният кмет Йорданка Фандъкова отново подчерта, че решението й да се кандидатира за четвърти мандат не е спонтанно. По думите й тя цели да ускори темповете на развитие на София, а основната й мотивация е работата и отговорността към хората.  

"Мотивират ме множеството проекти и идеи. Работата за града е бягане на дълго разстояние. Важно е да се поддържа темпото", посочи Фандъкова пред БиТиВи. 

Градоначалникът обоснова и заявеното от нея намерение да смени екипа си. Тя сподели, че тези, които са "работили съвестно", ще останат, но са нужни и нови хора с нови идеи и енергия. Фандъкова призна, че е допускала и грешки, но допълни, че компромиси няма да прави дори при най-малкото съмнение за накърняването на доверието на хората. "В политиката доверието на хората е най-важно!", категорична е тя. Тя обясни, че многократно е доказала, че няма никакви обвързаности. "Дори при най-малки сигнали, съм правила тежки проверки. Това е начинът да се предпазваме и да се борим от негативни явления“, добави кметът.  

Сред проектите, по които възнамерява да продължи работа, са чистотата на въздуха, паркирането, зелена София и въвеждането на технологиите в управлението на града.

Фандъкова заяви, че не се страхува от битката с Мая Манолова и че кандидатурата й не я учудва. Тя е съгласна на евентуален дебат с омбудсмана.

Facebook logo
Бъдете с нас и във