Банкеръ Daily

"Демократична България"

Фандъкова не е подписала предложението за решаване на водната криза в Перник

"Демократична България" остро разкритикува в своя позиция столичния кмет Йорданка Фандъкова и правителството за отношението им към водната криза в Перник. От демократичното обединение уверяват, че не подлежи на съмнение подкрепата, която ще дадат утре в Столичния общински съвет за решаването на кризата.

Десните алармират, че след всички публични уверения на Фандъкова, че тя е гарант за приемането на предложението на Министерския съвет да се пренасочи вода от "Белмекен" през "Бели Искър" за Перник, името на кмета не стои под доклада. Като вносители в общинския съвет са посочени двама общински съветници от групата на ГЕРБ - Прошко Прошков и Георги Георгиев.

"Ще подкрепя само решение за Перник, което дава 100% гаранции за софиянци", припомнят от "Демократична България" изявлението на Фандъкова на предното заседание на Постоянната комисия по инженерна инфраструктура и енергийно планиране към СОС.

"По какъв начин подкрепя тя решението, без да се подпише под предложението до СОС", питат от формацията. 

"Демократична България" уверява, че общинските им съветници ще подкрепят решението за предотвратяване на хуманитарната криза в Перник, но настояват Фандъкова, която, "освен столичен кмет, е и заместник-председател на партия ГЕРБ, която е докарала кризата в Перник, да спре да се крие зад съветниците от групата си и да поеме персонална отговорност за внесения в СОС доклад"

"Това може да стане само ако положи подписа си под него. В противен случай ще продължим да имаме премиер, който се крие зад министрите, министри, които се крият зад кмета, кмет, който се крие зад общинските съветници и общински съвет, превърнат в гумен печат на едно непочтено и некадърно управление", гласи позицията на демократичната формация.

Facebook logo
Бъдете с нас и във