Банкеръ Daily

Общество и политика

Фандъкова: Контролът на влизане в София ще е много сериозен

Засега няма основания да бъде допълнително ограничавано движението в столицата, обяви кметът Йорданка Фандъкова. От днес започва тестването на 400 шофьори от градския транспорт, съобщава БНТ.

"Моята грижа е да се спре дотук със затягането, за да може хората да ходят на работа, да пазаруват, да отидат до аптеката. Организирали сме доста добри възможности за възрастните хора да не излизат от домовете си. В същото време чувам, че има много софиянци в Банско. Защо трябваше да си разменяме вирусите? До скоро Банско беше под карантина. Защо трябваше да си причиняваме това. Моето притеснение е сериозно във връзка с връщането от цялата страна. Чуваме по морето има много софиянци, които най-вероятно ще тръгнат да се връщат. Искам да предупредя всички. Аз разговарях с министъра на вътрешните работи и с директора на СДВР контролът на влизането също ще бъде много сериозен. И така трябва да бъде. Със сигурност ще има затруднения при влизането и имам уверението от полицията, че проверките ще бъдат сериозни", каза тя.

Започна тестването за коронавирус на шофьорите в столичния градски транспорт. Днес ще бъдат взети проби от близо 400 души в гаражите "Малашевци" и "Дружба", информира кметът на София.

"Това са гаражите, в които работеха двамата шофьори с установен коронавирус, за да успокоим хората, въпреки че тестовете на контактните бяха отрицателни. Но, въпреки това, за да са спокойни от днес ще започне поетапно. Днес сме предвидили 400 души, ако успеят екипите на РЗИ да се справят".

Facebook logo
Бъдете с нас и във