Банкеръ Daily

Заради катастрофата със Семерджиев

Фандъкова иска още 20 камери за скорост в София

Огромна трагедия. Най-важната мярка е да се увеличи контролът от страна на Пътна полиция. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред журналисти по повод тежката катастрофа край хотел "Хемус" в столицата, при която загинаха две млади жени.

"Директорът на Общинска полиция беше поканен на сесия на Столичния общински съвет. Всички общински съветници, както и аз поискахме да има постоянни акции по контрол на скоростта и срещу шофирането в нетрезво състояние или под влиянието на други субстанции", заяви Фандъкова.

"Поискали сме да се увеличат камерите за скорост. Със специално писмо съм поискала от Фонд "Пътна безопасност" към МВР да бъдат отпуснати средства за още 20 камери. Това са мобилни камери, те могат да бъдат поставяни според вижданията на КАТ, но със сигурност ще допринесат за повече контрол. Мерките срещу такива шофьори, каращи с огромна скорост по улиците на София, които на практика са престъпници, са контрол и силен контрол. Няма друг начин да се справят с тях. Недопустимо е в рамките на града ни да има подобни случаи, водещи до загуба на човешки животи", каза още столичният кмет.

Facebook logo
Бъдете с нас и във