Банкеръ Daily

Общество и политика

Фандъкова иска драконовски мерки около моловете по празниците

Подобряване на мерките за сигурност в моловете и организацията на движението около тях бяха обсъдени на среща по инициатива на кмета Йорданка Фандъкова с управителите на обектите, съобщиха от Столичната община.

"Огромен брой хора посещават големите търговски центрове в София, пазарувайки за предстоящите Коледни и Новогодишни празници. В последната седмица те се посещават и от голям брой хора от провинцията, което допълнително натоварва автомобилния трафик в районите на обектите. Поисках от управителите да предприемат незабавно допълнителни мерки за сигурност на техните клиенти и да подобрят организацията по влизането и излизането в подземните паркинги", каза кмета.

Екипите на "Пътна полиция", които да регулират движението около търговските центрове, при които има натоварен трафик, също ще бъдат подсилени.

Управителите на търговските центрове се ангажираха да засилят мерките за сигурност на входовете и изходите на обектите, както и видеонаблюдение в и около обектите.

"Управителите на търговските центрове с подземни гаражи трябва да засилят контрола за недопускане в тях на автомобили с газови уредби. Паркирането на автомобили на газ в подземните гаражи е забранено и крие сериозни рискове, затова поискахме от ръководството на моловете да засилят проверките", заяви директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов.

Във връзка с решението на Консултативната група към Съвета по сигурност към МВР от днес се въвежда и допълнителна охрана на места, на които се струпват голям брой хора – търговски центрове, метростанции, автогари, гари, Летище "София" и празнични инициативи на открито.

Специални мерки за сигурност се взимат и при организацията на празничния концерт на открито на пл. "Батенберг" в Новогодишната нощ.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във