Банкеръ Daily

Общество и политика

Фандъкова иска 4 млн. за превенция срещу бедствия

Столичната община иска 4 млн. лева за превенция срещу природни бедствия и наводнения от Междуведомствената комисия към МС. Кметът Йорданка Фандъкова очаква държавата да финансира изграждането на дигите на реките Лесновска и Искър.

„Даваме си сметка, че приоритетно трябваше да бъдат отпуснати средства за Варна, за Добрич. Сега при всички случаи Мизия е с най-големия приоритет, но след като разбрах, че вчера има одобрени допълнителни средства, пък и от Европейската комисия се очакват, се надявам, че и нашите проекти ще бъдат финансирани, за да можем да продължим тази работа“, заяви Фандъкова пред БНР.

Столичният кмет се надява и държавните предприятия да имат възможността да поддържат участъците на реките в добро състояние.

„Имаме подготвен проект за 10-километров участък от река Искър, който е наша отговорност и подготвяме проект за 15 километра, който е държавна отговорност. Заедно с областната управа работим и се надявам да бъдат финансирани, защото това са доста сериозни средства, които ще бъдат необходими за почистването на коритото на река Искър, което преминава през Столичната община“, обясни още Фандъкова.

 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във