Банкеръ Daily

Общество и политика

Фандъкова и вътрешният министър трябва да извършат спешна проверка на сигурността в метрото

Върховната административна прокуратура се самосезира и образува преписка за безпричинното спиране на електричеството на метростанция "Софийски университет" на 20 юли. За случая с обвинения за хулиганство са двама бивши депутати - Минчо Спасов от НДСВ и Еленко Божков от СДС. Третият участник е Светослав Трайков.

С оглед на факта, че с постановление на Министерския съвет, "Метрополитен" ЕАД - София е определен за Стратегически обект, който се охранява по договор между Столичната община и СДВР от полицейска охрана, ВАП указва на министъра на вътрешните работи и на кмета на София да бъде извършена спешна проверка за допускането на посочения инцидент, който би могъл да предизвика освен спирането на метрото, блокиране на пътници и мотриси в тунелите и други по-тежки последици, съобщават от Обвинението.

В защита на държавния и обществен интерес министърът на вътрешните работи и столичният кмет трябва да предприемат и спешни действия, свързани с организирането на охраната на метростанциите, за недопускане на престъпления и други закононарушения. 

Припомняме, че на 20 юли вечерта бившият депутат от НДСВ Минчо Спасов беше арестуван и отведен в Първо РПУ в столицата. Той е бил задържан в късния следобед на улица "Аксаков" в София. Причината е натискането на аварийните бутони на метростанция "Софийски университет" по-рано през деня.

Facebook logo
Бъдете с нас и във