Банкеръ Daily

Общество и политика

Фандъкова била предупредена за партийното шествие на 19 февруари

"Не прави чест на никого точно в този ден да прави партийно шествие и да организира партийни агитки." Така столичният кмет Йорданка Фандъкова отговори на въпрос дали според нея президентът дължи извинение за случилото се на 19 февруари по време на почитането паметта на Васил Левски. Тогава по време на словото на столичния кмет граждани скандираха "Мафия". Взимайки думата, държавният глава Румен Радев помоли всички да се въздържат от викове и скандирания, след което гражданите скандираха "Радев".

Фандъкова посочи, че е получила от журналисти информация, че се организира подобно шествие. "Изобщо не исках да повярвам, че това е възможно, не за друго, а защото точно там е мястото, където можем да се преклоним пред паметта на Апостола и всички търкания да ги оставим за друг ден", каза тя.

В четвъртък в парламента от ГЕРБ настояха за извинение от страна на президента, защото паметта на Апостола на свободата била "поругана под неговия патронаж". В отговора на това, държавният глава заяви, че ако на управляващите не им харесва отношението на хората, трябва да се замислят за целите и начина на тяхното управление.

Според Фандъкова всеки може да изяви своята воля и желание, но имало дни от календара на България, в които си струва да говорим за обединение. "Неслучайно, всяка година акцентирам върху това - самият Левски е казал "да си кажем кривиците и заедно да вървим напред". Очевидно е, че не можем заедно, не зная дали всички имат желание да вървим напред", посочи столичният градоначалник.

Кметът направи коментара си след като инспектира строително-ремонтните дейности на детска градина в столичния квартал "Дружба"1.

Facebook logo
Бъдете с нас и във