Банкеръ Daily

Общество и политика

Фалшиви имейли от името на Министерството на туризма

Министерството на туризма предупреди, че от снощи се разпространяват фалшиви имейли от името на институцията. Те представляват съобщение от електронен адрес: [email protected].

Писмата приканват получателите да разгледат приложените изисквания и да изпратят оферта с цена.

В прикачен към писмото файл се съдържа заплаха, представляваща троянски кон (a variant of MSIL/Kryptik.ZRH trojan), която повечето антивирусни програми неутрализират автоматично. Това е класическа форма на "фишинг" атака, чрез която се цели опит за кражба на лична информация в интернет - потребителски имена за достъп, пароли, банкови сметки и т. н., уточняват от ведомството.

От ведомството съветват при получаване на имейл от посочената електронна поща, то той да се отваря много внимателно и в никакъв случай да не се отварят прикачените в писмото файлове.

"Ако вече сте го направили, сканирайте с антивирусна програма или потърсете съдействие от IT специалист за преинсталиране на компютъра, на който са отваряни прикачените файлове. Също така отправяме предупреждение чрез писмата да не се предоставят лична информация, посочена по-нагоре", препоръчват от министерството. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във