Банкеръ Daily

Общество и политика

Европарламентът отново кани на изслушване българските власти

Евродепутатът от ПЕС/БСП Елена Йончева

Мониторинговата група за демокрация, основни права и върховенство на закона в Европейския парламент отново кани български представители на изслушване на 17 декември. Това съобщи българският евродепутат от ПЕС/БСП Елена Йончева.

Изслушването на 28 август не е било удовлетворително. Затова в България са били изпратени допълнителни писмени въпроси. Мониторинговата група не е доволна от отговорите на българските представители и отново ги кани на следващото заседание на 17 декември. 

"Поканили сме същите хора, които са се явили на изслушването на 28 август. Тъй като премиерът се скри тогава и на това изслушване изпрати госпожа Захариева - сега поканата е отправена към госпожа Захариева", посочи Йончева, цитирана от БНР. Тя уточни, че темите, които ще бъдат дебатирани на 17 декември, са свързани с върховенството на закона в България и разделението на властите.

През август, освен вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева, пред групата говори и правосъдният министър Десислава Ахладова, като тогава тя беше зам.-министър на правосъдието. Групата бе поканила премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев . Те обаче не се явиха и изпратиха Захариева и Ахладова.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във