Банкеръ Daily

Общество и политика

Еврокомисарят по правосъдието "следи внимателно" разследването за убийството на Виктория Маринова

Виктория Маринова

Еврокомисарят по правосъдието Вера Йоурова обяви, че следи внимателно разследването за убийството на журналистката Виктория Маринова в Русе. Йоурова призова за спешни действия за привеждане на отговорните пред правосъдието и за изясняване дали нападението е свързано с работата й. Еврокомисарят ще предложи на българските разследващи помощ от агенциите на Европейския съюз. ""Шокирана съм от жестокото убийство на младата българска журналистка Виктория Маринова", написа Йоурова в "Туитър". 

"Ужасен съм от ужасното убийство на Виктория Маринова. Отново смел журналист пада в борбата за истина и борбата с корупцията. Отговорните лица следва незабавно да бъдат изправени пред правосъдието от българските власти", пише пък зам.-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс.

Все още няма задържан за бруталното убийство в Русе на 30-годишната Виктория Маринова, административен директор и водещ на предаване в местната телевизия TVN. На място полицаите откриха обезобразеното тяло на Маринова. Множество травми по главата и задушаване са причина за смъртта. Убийството е било извършено посред бял ден.

Facebook logo
Бъдете с нас и във