Банкеръ Daily

Общество и политика

Еврокомисарят Мария Габриел участва във форум, посветен на младежките перспективи

S 250 d8c32985 9b89 4e2a b6a5 cec8dbfc08b1

Заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов присъства на форума „Технологии, иновации, образование: възможности и перспективи пред младите“, организиран от район „Студентски“ в София.

Специален гост на събитието бе българският еврокомисар Мария Габриел, която представи своята визия и приоритетите си в ресор “Иновации и младеж”, включващ въпросите на младежта, спорта, образованието, културата и науката.

Габриел засегна темите за увеличението на бюджета на „Хоризонт Европа“ и новите тематични мисии в рамките на бъдещата програма, промяна в подхода за международно сътрудничество с акцент върху Западните Балкани и програма „Еразъм +“, създаването на Европейски съвет за иновации, спирането на „изтичането на мозъци“ и други.

На форума присъстваха министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, заместник-кметът на Столична община доц. д-р Тодор Чобанов, заместник-кметът на район „Студентски“ Велина Белева, г-жа Йорданка Фандъкова, народни представители, ректори и представители на академичната общност на всички висши учебни заведения в столицата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във