Банкеръ Daily

Общество и политика

„Евроком” ще потърси в съда правата си срещу нападките на Николай Бареков

Вече няколко дни бившият евродепутат Николай Бареков атакува с необосновани обвинения единствената независима и опозиционна телевизия у нас „Евроком”, която дава трибуна и подпомага свободното слово и плурализма на мненията.

Ето и позицията на самата телевизия.

Изявление от името на собствениците и ръководството на телевизия „Евроком”

 

„Евроком“ е от първите частни телевизии с национален обхват в България. В своята повече от 20-годишна история винаги сме работили прозрачно и законно, ръководили сме се от добрите професионални практики и етични стандарти в журналистическата професия, както и от отговорността към зрителите ни. В телевизията работят професионалисти и водещи български журналисти, носители на награди и отличия за своята дейност.

По повод огласената в медиите информация за внесен в прокуратурата сигнал от бившия евродепутат Николай Бареков срещу телевизия „Евроком“, в който ни обвинява в хипотетични финансови и данъчни престъпления, искаме да заявим, че финансирането ни е прозрачно и законно, каквото е било винаги, през всичките години досега. Телевизията отразява обективно процесите и дава публичност и изява на всички гледни точки и свобода за различни мнения, независимо от политическите им възгледи, за да бъдем полезни на обществото и на зрителите ни. Заявяваме, че заставаме безусловно зад журналистите и продуцентите, които създават съдържанието на нашата програма.

Телевизия „Евроком“ ще потърси правата си по законовия съдебен ред за всички неверни твърдения и клевети, които уронват престижа на медията.

Благодарим на гражданското общество, чиито интереси защитаваме, за подкрепата, която ни засвидетелства. Благодарим и на колегите от другите медии, които застанаха на наша страна и също ни подкрепят.

„Евроком“ ще продължи да изпълнява своята дейност прозрачно и професионално без да се поддава на влияния, както и до сега, водена от убеждението, че България и нейните граждани заслужават по-предно от 111-то място по свобода на словото, а това зависи и от нас, медиите!

Вестник „Банкеръ” още преди два дни взе отношение по темата. Ето и нашият коментар:

Директивата: От „Евроком“ – „Барекком“

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във