Банкеръ Daily

Общество и политика

Евродепутатът Андрей Новаков и активисти на ГЕРБ дариха кръв

ГЕРБ-Благоевград се отзова на призива на Министерството на здравеопазването за кръводаряване след като стана ясно, че в момента имат спад на желаещите да дарят кръв.  В кампанията по кръводаряване се включиха областният координатор и евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков, общинският ръководител Росица Георгиева, общински съветници, както и членове и симпатизанти на ГЕРБ от Благоевград.

„В тази трудна ситуация решихме, че трябва да помогнем, защото по данни на Министерството на здравеопазването ежедневно от преливане на кръв и кръвни съставки се нуждаят пациентите на клиниките по онкохематология, детска онкохематология, изгаряния, кардиохирургия, акушерство и гинекология, неврохирургия и т.н.  Голяма част от спешните медицински интервенции също изискват преливане на кръв”, коментира Андрей Новаков.

Евродепутатът уточни, че центърът по кръводаряване в Благоевград e предприел всички мерки, така че да се гарантира в максимална степен сигурността на всеки един кръводарител. „Първоначалната ни идея бе да направим широка кампания с хора от цялата област. Много от колегите от всички населени места в Благоевградска област заявиха желание и готовност да дарят кръв, но сега се съобразяваме с въведената ограничителна мярка за пътуване до областните центрове”, сподели той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във