Банкеръ Daily

Общество и политика

Евродепутатите от ГЕРБ-СДС се оплакват в Брюксел от Румен Радев

Евродепутатите от ГЕРБ/СДС Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Асим Адемов, Ева Майдел, Емил Радев и Александър Йорданов изпратиха писмо до своите колеги и до еврокомисарите, в което заявяват, че служебното правителство действа като предизборен екип на президента Румен Радев за предстоящите през есента избори за държавен глава.

"Методите, които използват, са същите като тези, използвани от комунистическата полиция, когато репресират политическите си опоненти", твърдят евродепутатите. 

В писмото евродепутатите заявяват, че използваният от министъра на вътрешните работи Бойко Рашков израз "бивши хора“ е бил употребяван от комунистическия режим за обозначаване на противниците му, които са били изпратените в трудови лагери или на смърт.

Евродепутатите изразяват и притеснения от назначената от Рашков за началник на кабинета му Елена Фичерова, за която твърдят, че е свързана с обвиняемия бизнесмен Васил Божков и смятат, че е възможно да има зависимости между Божков и кабинета на президента Румен Радев.

Споменати са и думите на министър Рашков, че би уволнил журналисти след направено с него интервю по една от големите телевизии.

Facebook logo
Бъдете с нас и във