Банкеръ Daily

Общество и политика

Евродепутатите от БСП си разпределиха комисиите в ЕП

На тържествено заседание в Страсбург беше конституиран новоизбраният Европейски парламент. Позиционирането на българските социалисти в рамките на ЕП бе съобразено с темите, които ще се наложат в дневния ред на ЕС, в контекста на националния интерес на България.

Ръководителят на делегация Петър Витанов ще продължи да отстоява интересите на българските и международните шофьори и превозвачи в Транспортната комисия. Той се включва и в комисията по Граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи, където в предишния мандат заместник-председател бе Сергей Станишев.

Лидерът на ПЕС ще представлява БСП в Комисията по външна политика и в Комисията по икономически и парични  въпроси.

Ковчежникът на групата Цветелина Пенкова ще бъде част от Комисията по регионално развитие, по Бюджетен контрол, както и от Комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите.

Елена Йончева се включва в Подкомисия по сигурност и отбрана и в Комисията по граждански свободи.

Комисия по промишленост, изследвания и енергетика е част от приоритетите на Иво Христов, заедно с  Комисията по земеделие. 

„Доволен съм, че успяхме да извоюваме участие в желаните от нас комисии и делегации. Ще имаме възможност да обхванем широка палитра от важни за страната и партията ни въпроси.“, заяви ръководителят на социалистите Петър Витанов

Facebook logo
Бъдете с нас и във