Банкеръ Weekly

Общество и политика

ЕВРО ИНС РАЗШИРЯВА КЛОНОВАТА СИ МРЕЖА

Доскоро Евро инс имаше агенции само в Пловдив, Варна и Бургас, но от октомври от услугите й ще могат да се възползват гражданите на още 14 български града, сред които Благоевград, Велико Търново, Враца, Плевен, Пловдив, Русе, Сливен и други. За целите на клоновото изграждане компанията ще ползва материалната база на ЕВРОБАНК и поради това клоновите мрежи на двете организации се дублират.


Учредената през 1996 г. застрахователна компания Евро инс получи лиценз за общо застраховане в средата на юни. Още тогава изпълнителната директорка на дружеството Весела Даракова каза за БАНКЕРЪ, че приоритетът за 1998 г. ще бъде дружеството да изгради структурата си на територията на страната. Сега усилено се набират кандидатури за директори на генерални агенции. Сред кандидатите се срещат познати на застрахователния пазар имена, сподели г-жа Даракова, но не пожела да ги посочи.


Клиенти на застрахователната компания са предимно фирми, предприятия и организации, от които голяма част са клиенти и на Евро банк. Предимно на тях Евро инс ще предлага полици за непопулярната още на българския финансов пазар застраховка на кредити. За нейното сключване е изключително важно застрахователят да познава добре клиента. Затова именно кредитополучателите на ЕВРОБАНК ще бъдат сред първите потребители на дефицитния продукт. Все още е рано да се обсъждат подробности около застраховката на кредити. Според г-жа Даракова близката цел на дружеството е активно да участва в кампанията по застраховане на имущество и да установи трайни позиции там.

Facebook logo
Бъдете с нас и във