Банкеръ Daily

Общество и политика

ЕС с големи амбиции за развитието на технологиите

Европейският съюз може и трябва да стане технологична супер сила. Етичните насоки за работата на изкуствения интелект, които целят повече защита на европейските граждани може да се превърнат в конкурентно предимство за европейските предприемачи. Това заяви българският евродепутат Ева Майдел по време на третото издание на конференцията на високо равнище “Regulation4Innovation” в сряда. 

Специален гост на събитието бе вицепрезидентът на Европейската инвестиционна банка и бивш премиер на Финландия Александър Стуб, който посочи, че новите приоритети на Европейската комисия трябва да са съсредоточени върху изкуствения интелект и технологиите, тъй като те променят всяка индустрия и всеки един аспект от ежедневието ни.

В дискусията взеха участие и вицепрезидентът на Майкрософт за Европа и Близкия Изток Джон Франк, както и представител на стартъпа за електрически скутери „Бърд“ Барт де Лифде.  Те се обединиха около тезата, че ЕС трябва да стане технологична супер сила, която да умее да насърчава иновациите, чрез гъвкави и отворени регулации, които да се адаптират в динамиката на дигиталния свят. Един от начините това да се случи е с увеличаване на дигиталната и бизнес грамотност на законотворците на всяко ниво.

Regulation4Innovation e конференция на високо равнище, инициирана от Ева Майдел и има за цел да обсъди актуалните теми в сферата на дигитализацията и да начертае път за преодоляване на предизвикателствата. За трета година дискусията събра над сто водещи експерти в областта на технологиите, които обсъждат важните теми в сектора. Изданието на Regulation4Innovation 2019 бе в сътрудничество с технологичния гигант „Майкрософт“ и „Расмусен Глобал“ (създадена от бившия генерален секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен).

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във