Банкеръ Daily

Общество и политика

Ерменков се извини за разпространен слух, че водата в София е отровна

Депутатът от БСП Таско Ерменков се извини от парламентарната трибуна, заради разпространена от него информация, че водата в София е отровна.

"Не съм целял създаването на паника и възбуждането на необосновани страхове у хората. В същото време, винаги съм се придържал към убеждението си, че хората имат правото да бъдат информирани за неща, пряко свързани с тяхното здраве и живот, а компетентните институции са задължени да осигуряват своевременно тази информация“, обясни Ерменков.

Той уточни, че на личния му профил във Фейсбук са били изпратени сходни съобщения. „В интернет потърсих становища на РЗИ, чиито задължения са да следят ежедневно качеството на питейната вода, на РИОСВ и „Басейнова дирекция”, които пък следят за състоянието на язовир „Искър”. Такива становища нямаше“, подчерта той.

Ерменков заяви, че от ГЕРБ може да искат оставката му, но трябва да са наясно, че това е несериозно и излишен шум. „Когато тези, които са ме избрали, свалят доверието си от мен, тогава няма да има нужда да ми я искате. Сам ще си я подам“, категоричен е той.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова също коментира случая.

„Начинът, по който Таско Ерменков е представил информацията, за нас е неправилен. Това не е основание да бъде изключван от групата или да напуска парламента. Но е достатъчно основание да поднесе извинение на софиянци, които са се почувствали засегнати или заплашени по някакъв начин. Така не се прави!“, каза Нинова. 

В неделя кметът на София Йорданка Фандъкова обяви, че всички показатели за качество на питейната вода, доставяна на потребителите на територията на Столична община, са в норма, по данни от лабораторните изследвания на “Софийска вода” АД. Тя подчерта, че категорично не отговаря на истината разпространяваното анонимно съобщение в социалните мрежи, в което се твърди, че водата на София е с нарушено качество. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във