Банкеръ Weekly

Общество и политика

ЕМИЛ КЮЛЕВ СТАВА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РОСЕКСИМБАНК

Акционерите на РОСЕКСИМБАНК взеха решение късно следобед на 14 юли (петък) от надзорния съвет на банката да излезе А.И.Г. Трейдинг - представлявана от Георги Аврамчев, и на нейно място избраха фирмата Демеско. Останалите членове на надзорния съвет са Контракт холдинг къмпани, която всъщност контролира РОСЕКСИМБАНК и се представлява от Юрий Кюлев - брат на Емил Кюлев, Агрохолдинг на Валентин Златев, Мобилтел - представлявана от Владимир Грашнов и Пекано Естаблишмънт, чиито интереси защитава адвокатът Тодор Батков.


Общото събрание на РОСЕКСИМБАНК взе решение да освободи Красимир Петров от длъжността шеф на специализираната служба за вътрешен контрол и на негово място избра шефа на пловдивския клон на банката Пламен Ицов. То направи промени в устава и въведе представителната длъжност председател на банката, на която бе избран Емил Кюлев.


Цялата печалба от 330 хил. лв. на кредитната институция за 1999 г. да бъде използвана за покриване на загуби от предходни години.


РОСЕКСИМБАНК ще се специализира в директните разплащания с Русия и страните от ОНД. През миналата и първата половина на тази година тя води агресивна политика на българския финансов пазар. В началото на миналата година общата сума на активите й бе 96.9 млн. лв., а в края на юни тази година тя е се доближава до 170 млн. лева. През същия период кредитният портфейл на банката е нараснал около три пъти.

Facebook logo
Бъдете с нас и във