Банкеръ Daily

Общество и политика

Емил Димитров – Ревизоро щял да обикаля всички язовири

Ще обиколя всички язовири и ще проверя къде са проблемите, закани се новият екоминистър Емил Димитров – Ревизоро пред журналисти в парламента.

От вчера той е начело на МОСВ, а сега в неговите ръце е решението на водната криза в Перник и региона. „Премиерът ме изпрати да се информирам за всичко до момента. Знам за въпроса, но премиерът трябва да обяви. Те са различни варианти и той трябва да избере кой е най-добрия“, коментира той и допълни, че дори вече е изготвил и справка за финансовите средства, необходими за излизане от кризата.

"Вотът на недоверие ме притеснява. Първи работен ден ми е, а ще се окаже, че трябва да участвам", допълни още той, цитиран от Дарик. 

Той коментира и ситуацията в Шумен, който днес също остана без вода. „Шумен е огромен град. Ще видя всичко там“, увери той.

Според него един от големите проблеми е, че на места в страната местната власт и ВиК дружествата не са успели да усвоят средствата, осигурени за реформиране на сектора.

„А парите? Министерството, което от вчера ръководя, е осигурило достатъчно пари за ВиК сектора. Достатъчно много пари, които асоциации, служби не се ангажират да усвояват. Ако пропуснеш някакви пари от Европа – защо ги пропуснахте? Парите са в сметката, стоят и чакат да бъдат усвоени“, коментира Ревизоро.

Освен темата с водата в ръцете на новия министър вече е и решението на въпроса с вноса, незаконното съхранение и изгаряне на боклуци.

„Вчера премиерът ми възложи задачи. Изпратих хора на проверки за депата в страната. Вчера се наложи от Пловдив да пращам хора в Стара Загора, за да могат те да вземат пробите, защото ДАНС, МВР и прокуратурата са образували досъдебни производства и трябва да се окаже съдействие. Първата ми заповед беше да намеря хора от Пловдив, които спешно на командировам, за да тръгнат за района на Стара Загора“, обясни новият министър на околната среда и водите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във