Банкеръ Daily

Общество и политика

Емил Димитров - Ревизоро е предложен за нов министър на околната среда и водите

S 250 00544069 121e 4fe5 8596 61965c3a17ee
S 250 3cb1530c 0fa8 4a04 b5f9 cbb94a3e58f0

Емил Димитров е предложен за нов министър на околната среда и водите, съобщи репортер на "Банкеръ". Това стана ясно след заседание на Коалиционния съвет между ГЕРБ и "Обединени патриоти". До номинацията се стигна, след като Нено Димов беше арестуван и подаде оставка като екоминистър. Той беше обвинен в умишлена безстопанственост.

Кандидатура на Емил Димитров ще бъде гласувана от парламента на първото му заседание в сряда заедно с оставката на Нено Димов.

„Основната му задача ще бъде да се заеме с тотални проверки на цялата система, която води не само Перник, но и други градове към опасността от създаване на подобно положение”, заяви вицепремиерът Красимир Каракачанов на брифинг след Коалиционния съвет.

"Ако искате го наречете ревизия", заяви Каракачанов. Макар да уточни, че това не е точно работа на министъра на околната среда. Той допълни, че Димитров е човек с ръководен опит от митниците, познава добре законите като юрист и може да влезе в решаването на проблемите в екоминистерството от раз.

След заседанието на Коалиционния съвет, проведено на "Дондуков" 1, пред медиите се явиха само представителите на "Обединени патриоти" - лидерите на ВМРО и на НФСБ Красимир Каракачанов и Валери Симеонов, Искрен Веселинов (ВМРО) - съпредседател на парламентарната група на Патриотите и Борис Ячев, депутат, представител на НФСБ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във