Банкеръ Daily

Общество и политика

Емил Димитров: По никакъв начин не можем да влияем на световните цени на горивата

Всичките схеми, които в България съществуваха по времето, когато ние се опитвахме да си вземем виза за Европа или за Америка, всъщност важат и сега. Това каза председателят на Комисията за наблюдение на приходните агенции и борбата със сивата икономика и контрабандата Емил Димитров пред БНТ.

Димитров коментира скандала с Агенцията за българите в чужбина като заяви, че и фалшиво гражданство много лесно се доказва, стига хората в чужбина да се съгласят да сътрудничат на разследващите органи. Става въпрос за подкупи, които вероятно ще бъдат представени под формата на някаква такса.

Той коментира и цените на горивата, след като е факт, че от началото на годината бензинът е поскъпнал с почти 18%, а дизелът с почти 20%. Според него дълги години горивото умишлено се е потискало ниско, за да може Русия да страда. А всъщност и за Русия, и за Америка високата цена е изгодна, смята известният и като Ревизоро депутат.

"Това е голяма политика, ние не можем да влияем. Ето, в България цените и в момента са най-ниските от тези на Балканския полуостров. Това са световни цени и въпреки всичко години наред в България са ниски. Друг е въпросът, че заплатите са ни малки", призна депутатът.

Според него, ако искаме цените у нас да станат по-ниски, можем да спрем заплати, пенсии, добавки, надбавки, помощи и да махнем акциза на горивата.

"Българският премиер, българското правителство по никакъв начин не може да влияят на международните цени, а нашите цени са последствие от международните", потвърди мнението си Емил Димитров.

Facebook logo
Бъдете с нас и във