Банкеръ Daily

Общество и политика

Елена Йончева: Силата на корпоративния и купения вот е много голяма

БСП не е първа политическа сила, но резултатът ни е много голяма победа. Подкрепиха ни почти милион граждани - много повече, отколкото на последните няколко вота. Това заяви кандидат-депутатът от столетницата Елена Йончева.

Тя посочи, че тези избори са загуба за всички, включително и за гласоподавателите. " Трябваше да има битка на идеи, политически и лидерски дебат, но той липсваше", каза още Йончева.

"В България няма дебат, има надвикване, това ни е проблемът. Хората подкрепиха шоуто, а не реалните политики и програми", коментира Йончева неслучилият се телевизионен диспут между Бойко Борисов и Корнелия Нинова. Журналистката уточни, че Борисов е избягал от среща очи в очи с Нинова. "Ако този дебат се бе случил, нагласите в обществото със сигурност щяха да са различни", добави Елена Йончева.

Не знам как човек, който е бил два пъти премиер, говори откровени лъжи, каза тя относно съдебната й битка срещу лидера на ГЕРБ.

"Силата на корпоративния и купения вот е много голяма, когато избирателната активност е ниска", коментира Йончева.

Трябва да видим какъв ще е съставът на парламента, за да кажем какви са възможните управленски коалиции. Две са големите партии, които влизат в парламента, и те ще си поделят две трети от местата в Народното събрание, тоест възстановява се двуполюсният модел, обясни Елена Йончева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във