Банкеръ Daily

Общество и политика

Елена Йончева ще изнесе данни за корупция в Министерския съвет

Ръководството на БСП оцени президента Румен Радев като последователен, съдържателен и перспективен. На брифинг в централата на БСП председателката на левицата Корнелия Нинова изтъкна, че държавният глава води битка срещу корупцията, като е наложил вето на 12 закона.

"Наложи вето срещу закона срещу вечните концесии, в частност закона за бюджета и концесията на летище "София", вето срещу закона за разграбването на КТБ, вето срещу промяна на земеделските земи за инвестиционни нужди, вето срещу закона, с който се опрощаваха 50 млн. лв. на Домусчиев. Каквото е казал, че ще се бори срещу корупцията, го е свършил", изреди Нинова. 

Червената лидерка добави, че президентът се е противопоставил срещу тайните арести и увеличението на данъка за старите коли. Тя похвали идеята на Радев за създаване на Съвет за ускорено икономическо развитие. 

Нинова съобщи, че в сряда (30 януари) депутатът от БСП Елена Йончева ще изнесе данните и фактите, които е събрала за корупционни практики в Министерския съвет. "Не е еднократен акт това, което се случва с Елена. И на други журналисти бяха отнети права. Това е принципен въпрос. Днес е тя, утре ще е някой друг", коментира председателката на БСП.

Корнелия Нинова не пожела да коментира изказването на президента, че е готов да подкрепи нов политически проект. По темата за предсрочните избори тя заяви, че те са наложителни и неизбежни. "Всички показатели на страната вече са на дъното. Въпросът наистина е не дали, а кога ще бъдат. С президента сме на едно мнение", каза още Нинова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във