Банкеръ Daily

Общество и политика

Елена Йончева: Сама съм намирала спонсори за репортажите ми

Журналистът и водач на листата на БСП в Хасково Елена Йончева заяви, че твърденията на бившия премиер Бойко Борисов по неин адрес са лъжа и тя ще го съди, а когато го осъди, се надява той да напусне политиката. Повод за реакцията ѝ са думите на лидера на ГЕРБ: „Бяхме принудени да платим милиони за интервютата на Елена Йончева“.

„Това е абсолютна, тотална лъжа. Ще дам бившия премиер на съд за опетняване не само на моето име, но и на журналистическата професия. Той за всичко лъже, не виждам никаква истина в думите му. Категорично правителството не е било принудено да дава милиони за мои репортажи“, заяви  Елена Йончева пред Би Ти Ви.

Йончева повтори няколко пъти, че документалните филми, които е правила като журналист, не са били с бюджет на Българската национална телевизия, а сама е събирала спонсори, като така е имала повече свобода – без да зависи от някоя държавна институция.

"Понеже съм абсолютно убедена, че става въпрос за голяма лъжа, предлагам да се откажа от всякаква политическа битка, от депутатското място, ако бъда избрана, ако се докаже, че думите на Борисов са истина. Ако обаче стане обратното и ако Борисов е мъж, нека той да поеме отговорността и да напусне политическата сцена", призова Йончева.

Тя отрече и като журналист да е работила за службите. „Не знам откъде си измисля този човек такова нещо“, коментира тя.

Facebook logo
Бъдете с нас и във