Банкеръ Daily

Общество и политика

Елена Йончева пита Борисов: Разследват ли българските служби Делян Добрев?

Нямам никакво лично отношение към Делян Добрев. Говорим за една схема от роднински и приятелски назначения в Община Хасково- така нареченият „Кумгейт”. Този кръг е усвоявал, по доста интересен начин, огромни ресурси. И това не е мой, а наш проблем. Това каза депутатът и говорител на ПГ на БСП Елена Йончева пред Би Ти Ви.

„Фактите, които изнасяме, са срещу схемата „Добрев” в Община Хасково. И ако тази схема продължава, било със стари или нови фирми, г-н Добрев, трябва да каже за какво става дума. Ако той има съмнения за нови корупционни схеми, е длъжен да ги оповести”, каза тя. „Добрев се опитва да профанизира темата. Да отвлече вниманието, вместо да отговори на съвсем конкретни въпроси, които му зададохме, и на фактите. Те са дадени на прокуратурата”, каза Йончева.

На обвинението на Добрев, че е работила за  службите, Елена Йончева заяви, че той е длъжен да оповести българските служби, ако има подобна информация. „Въпросът обаче е към премиера – разследват ли българските служби г-н Добрев”, отбеляза още депутатът. „Нито по време на кампанията за парламентарните избори, нито след нея, съм била в сградите, които посочи Делян Добрев”, каза още Йончева.

Тя за пореден път напомни, че иска да разбере как всичките фирми, свързани със зетя на Делян Добрев, са спечелили поръчки за 50 млн.лв през последните 2 години в община Хасково. Елена Йончева каза, че корупцията в България е средата, в която живеем. Всички поръчки са нагласени и хората не вярват в никаква справедливост. „Вече 9 години това е начин на управление”, заключи народният представител.

Facebook logo
Бъдете с нас и във