Банкеръ Daily

Общество и политика

Елена Йончева: ГЕРБ си отиват, защото докараха държавата до дъното

Говорителят на парламентарната група на БСП Елена Йончева поиска да се вземат проби от настилката на магистралите "Тракия", "Струма" и "Люлин", тъй като според нея в тях има некачествени материали. 

"Пътувайки по магистралите, ние плащаме данък "живот". Ще покажем и колко е откраднато, за да може да не плащаме този кръвен данък", коментира Йончева пред NOVA телевизия. 

Думите й доведоха до реакция от Агенция "Пътна инфраструктура". АПИ съобщи, че не са водили разговори с народни представители за вземане на асфалтови проби от участъци по автомагистралите "Люлин", "Тракия" и др. републикански пътища за проверка на качеството.

"ГЕРБ си отиват, защото във всяка една сфера докараха България до дъното. И хората започват да стават гневни", отбеляза още Елена Йончева и допълни, че БСП излиза от парламента, за да води разговори по места за това какво трябва да се случи в България

"Преките чуждестранни инвестиции за десет години са намалели десет пъти и са под 1 млрд., защото има корупция, лоша бизнес среда, защото съдебната система работи бавно", изтъкна Йончева.

Червената депутатка запита задочно управляващите какво се случва с медиите, образованието, със здравеопазването - закриване на държавни и общински болници, както и битовата престъпност.

"Разговорът е как да измъкнем България от това дъно, на което се намира", добави Йончева.

Тя посочи доклади на държавния департамент на САЩ, според които се конкретизира за корупция по високите етажи на властта, свързана с изграждането на инфраструктурни проекти.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във