Банкеръ Daily

Общество и политика

Елен Герджиков отново е избран за председател на Столичния общински съвет

Елен Герджиков от групата на ГЕРБ е избран за председател на Столичен общински съвет. Елен Герджиков бе избран с 33 гласа при нула недействителни. Конкурентите му Милка Христова и Методи Лалов получиха съответно 15 и 12 гласа подкрепа - само от своите групи в общинския съвет.

"Наистина вярвам, че Столичният общински съвет може да работи по-прецизно, по-открито, по-коректно", посочи Герджиков в изявлението си. Той призова колегите си да бъдат политици с предложения и с аргументи, участвайки в дискусиите и дебатите, през градивна работа. 

За заместник-председатели бяха избрани проф. Иво Петров, Милка Христова и Борислав Игнатов. Проф. Иво Петров е от групата на ГЕРБ и СДС. Милка Христова представлява "БСП за България", а Борислав Игнатов – "Демократична България". 

Малина Едрева вече е избрана за председател на политическата група на ГЕРБ-СДС. Лидер на социалистите в СОС остава Калоян Паргов, а бившия съдия Методи Лалов ще води "Демократична България". Все още не е ясно дали ВМРО ще състави група в общинския съвет, тъй като за целта ще трябва да се обедини с представителите на "Атака". 

В новия общински съвет най-голяма група е на ГЕРБ - с 27 общински съветници. БСП разполагат с група от 15 представители. 12 имат "Демократична България", ВМРО са с четирима, а "Атака" - с двама. Единственият независим кандидат е Борис Бонев от "Спаси София".

Facebook logo
Бъдете с нас и във