Банкеръ Daily

Общество и политика

Елен Герджиков напуснал СОС по искане на Борисов

Елен Герджиков подал оставка като председател на Столичния общински съвет и като общинар от групата на ГЕРБ-СДС по искане на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Причината била несправяне с работата и липса на реакция на обвиненията на общински съветници, че управлението на кмета Йорданка Фандъкова е довело градския транспорт в София до фалит. 

"Не се справя. Завчера излизат някакви и казват, че градският транспорт закъсал поради лошо управление и те (Герджиков и други от ГЕРБ-София) си мълчат. При най-евтиното билетче за метро в света, държавата ги компенсира, а се казва, че е лошо управление. Аз ако не се обадя, си седят спокойно. Мълчат, да ме нервират", каза Борисов на среща с актива на ГЕРБ в Пловдив. Лидерът на партията бил ядосан, че Герджиков оставял общински съветници от други партии да правят кариера за сметка на ГЕРБ. 

На срещата в Пловдив присъстваше и кметът на Бургас Димитър Николов, който до месец май беше зам.-председател на партията. 

Борисов отново не каза кой ще е кандидатът на ГЕРБ за президент, защото според него това не било важно. "Гледате Митко Николов и си мислите… Той е много добър кмет. И аз го харесвам. Всички се пазят. Толкова пари се изливат срещу нас, че щом се появи име, се изкарват куп компромати", посочи той.

Председателят на ГЕРБ обвини служебното правителство и президента Румен Радев за повишаването на цените у нас. Според Борисов хората на Радев - секретарят по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов и Николай Копринков, съветник по вътрешна политика и гражданско общество, управлявали държавата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във