Банкеръ Daily

Общество и политика

Експерти от НОИ обменят опит в областта на високите технологии с полски колеги

Експерти на Националния осигурителен институт (НОИ) са обсъдили добри практики с колеги и полския Институт за социално осигуряване (ZUS).

Основна тема на разговорите са били развитието на IT инвестициите, дигитализацията, автоматизацията и роботизацията в институциите за социално осигуряване.

От НОИ са представили своята Секторната стратегия за развитие на електронното управление на НОИ „е-осигуряване“ 2018-2023 година. Документът очертава основните технологични приоритети на института при реализирането му като функционираща е-осигурителна институция към края на периода и определя подхода и принципите за тяхната реализация.

Полските участници в срещата са запознали своите български колеги със стратегията си за електронно управление на ZUS. Най-голям интерес сред тях е предизвикало широкото портфолио от електронни услуги на НОИ, достъпни чрез персонален идентификационен код (ПИК).

Експертите от двата осигурителни институти са потвърдиха готовността си да продължат традицията за провеждане на работни семинари и консултации и през следващата година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във