Банкеръ Daily

Общество и политика

Екоминистерството отказа да облекчи водния режим на Перник

Министерство на околната среда и водите не разреши на Перник да премине на облекчен воден режим. Искането беше вместо 804 хиляди куб. м вода месечно, на Перник да бъдат разрешени 1,2 милиона кубика. Това щеше да позволи населението да има вода през деня.

"Искането не беше удовлетворено. Писмото, в интерес на истината, все още не е стигнала до нас, не знам защо първо е стигнала до общината. Но това, което прочетох в интернет е, че в района не ни се разрешава по-голямо водоползване, а даже напротив, когато дойде водата от водопровода от София ще ни бъде намалено още водоподаването от язовира“, , каза управителят на ВиК Борислав Иванов пред БНР. 

Перничани реагираха остро. Надя Димова, която бе организатор на един от първите протести в Перник заяви: „Перничани сме гневни, защото в условия на световна пандемия и епидемия от грип вътре в града, най-малкото, което може правителството да съдейства е наличието на вода. На нас водата ни е жизненоважна за хигиена. Г-н министърът това нещо трябва да го знае. Водата ни е жизнено важна, не ни лишавайте от вода. Това поне може да помогнете.”.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във