Банкеръ Daily

Общество и политика

Екип на МВР на Северна Македония е на път за България

Оцелелите от катастрофата на "Струма" са настанени в "Пирогов".

Екип на вътрешното министерство на Република Северна Македония е на път за България и ще бъде на разположение да помогне на българските си колеги заради тежката пътна катастрофа на АМ "Струма", съобщи министърът на вътрешните работи Оливер Спасовски.

"След разговор по телефона с българския ми колега Бойко Рашков, екип на МВР, воден от помощник директора на униформената полиция и съставен от представители на Сектора на пътната полиция и Отдела за криминално-тепхнически разследвания, вече е на път за България и ще бъде на разположение на българските си колеги", написа Спасовски във Фейсбук.

Той подчерта, че очаква бърза и всеобхватна реакция на компетентните служби.

"Нашите мисли и молитви са и с ранените. От сърце им желая бързо оздравяване и колкото може по-скорошно връщане в домовете им", написа Спасовски.

По-рано служебният премиер Стефан Янев даде обща пресконференция с премиера на Северна Македония Зоран Заев. Двамата разговаряха след трагедията на магистрала "Струма", при която загинаха 46 души, пътували в автобус с македонска регистрация. Янев изказа съболезнования на близките и семействата на загиналите.

Министър-председателят подчерта, че всички органи, които имат отношение към безопасността и разследването на такъв тип инциденти работят на място. Продължава разследването на магистрала "Струма", а вицепремиерът и социален министър Гълъб Донев пътува към община Дългопол, за да се обсъдят възможностите за допълнително подпомагане на оцелелите в дома за стари хора в Рояк.

Оцелелите от катастрофата на "Струма" са настанени в "Пирогов". Те бяха посетени от Заев и Янев. Общото мнение на медиците са, че травмите им са относително леки и вероятно в близките 1-2 дни повечето от тези хора ще бъдат в състояние да бъдат транспортирани при техните близки.

Facebook logo
Бъдете с нас и във