Банкеръ Daily

Общество и политика

ЕК показва в клип ремонта на НСА в София

Над 3,6 млн. лв., осигурени от управляваната от регионалното министерство Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., са вложени в реновирането на историческата сграда на академията.

Обновената сграда на Националната спортна академия „Васил Левски“ в центъра на София е представена в специален клип на Европейската комисия. Видеото е включено в поредицата "Истории от регионите" на Главна дирекция „Регионална и градска политика“ на Комисията, която има за цел да представи успешни проекти в Европа, получили подкрепа от еврофондовете.

Над 3,6 млн. лв., осигурени от управляваната от регионалното министерство Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., са вложени в реновирането на историческата сграда на академията. Извършени са основен ремонт и модернизация, включващи цялостно саниране, подмяна на дограма и нов покрив. Направено е преустройство във функционалното разпределение на помещенията. Подменени са подовите настилки и интериорните врати. Със средствата от програмата са изградени външен асансьор, нова абонатна станция и цялостна инсталация за отопление. Подменени са ВиК и ел.-системите. Въведено е видеонаблюдение, СОТ, пожароизвестителна инсталация и др. Извършен е и основен ремонт на санитарните помещения, изградени са нови съблекални.

Сред придобивките за академията е многофункционална зала за спорт, която е изцяло новоизградена и обзаведена. По проекта е доставено и монтирано ново обзавеждане и оборудване за учебни зали и кабинети, лекционни зали, конферентна зала, библиотека, читалня и архив, както и на спортната зала и съблекалните. Обновената база е предназначена за образованието на 4800 лица, а до новото спортно оборудване възможност за достъп имат и граждани.

Facebook logo
Бъдете с нас и във