Банкеръ Daily

Елена Йончева:

Единственото правилно решение е оставка на Корнелия Нинова

Евродепутатът Елена Йончева поиска оставката на лидера на БСП Корнелия Нинова след като станаха ясни изборните резултати.

По-рано днес това стори и говорителят на служебния кабинет Антон Кутев.

"Левите хора имаме дълг – не трябва да допускаме БСП да изпадне от активната политика. Левицата трябва да е в първите редици на промяната в България. С Корнелия Нинова начело на БСП вече е напълно ясно, че това не може да се случи", заяви Йончева по повод поисканата оставка на лидера на левицата след изборите.

Председателят на партията заяви, че въпросът за оставката ѝ не е поставян след изборите на 14 ноември.

"Днес аз го поставям. Поражението е тежко и избирателите ни го казаха три пъти. Единственото правилно решение е оставка на лидера - и не, не е необходимо някой изрично да я иска. Моралният компас на всеки отговорен политик налага оставката да бъде дадена - по собствена инициатива", допълни Йончева.

Резултатите на БСП показват за трети път в последната година, че доверието в партията и ръководството все повече спада. След като на 11 юли 2021 г. формацията получи близо 370 000 гласа, очакванията бяха, че няма как да стане по-зле. Сега обаче се очертава подкрепа от по-малко от 200 000 души, което поставя Корнелия Нинова в крайно неудобна ситуация.

Facebook logo
Бъдете с нас и във