Банкеръ Daily

Общество и политика

Единственият дебат между Радев и Герджиков ще е днес по БНТ

Днес кандидатите за президент Румен Радев и Анастас Герджиков ще участват в телевизионен дебат преди балотажа в неделя. Дебатът ще се излъчи по обществената телевизия в 20.00 часа.

В сряда Централната избирателна комисия изтегли жребия за реда на обръщенията на кандидатите за президент и вицепрезидент на Република България по БНТ и БНР. Първа по ред ще бъде двойката Анастас Герджиков - Невяна Митева. Двойката Румен Радев - Илияна Йотова е втора в реда на обръщенията.

Преди дни Анастас Герджиков коментира, че е искал дебатът да бъде в ефира на трите национални телевизии, но щабът на Радев го е ограничил до една, "за да се види от по-малък брой хора". В предизборната кампания Румен Радев не участва в нито един дебат въпреки многобройните призиви. 

ЦИК показа и бюлетината за втория тур на изборите в неделя. Тя ще е на една страница само с двете кандидат-президентски двойки и полето "Не подкрепям никого". Номерата на кандидатите ще бъдат същите като на 14 ноември. На първия тур на президентските избори, двойката Румен Радев и Илияна Йотова получи 1 322 385 действителни гласове, а втори останаха проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева-Матеева, за които са подадени 610 862 действителни гласа.

Централната избирателна комисия обяви, че избирателната активност на вота в неделя е била 40,50%. До урните са отишли 2 687 307 души. В чужбина са гласували повече от 220 000 сънародници.

Facebook logo
Бъдете с нас и във