Банкеръ Weekly

Общество и политика

ДЗИ ОБЩО ЗАСТРАХОВАНЕ ИЗБРА РЪКОВОДСТВОТО СИ

След като на 23 февруари с министерско постановление бе създадено дъщерното дружество ДЗИ-общо застраховане ЕАД към Държавния застрахователен институт, миналата събота (7 март) то се сдоби и със свое ръководство.


Изпълнителният директор на ДЗИ Красимир Станков оглави съвета на директорите на новото дружество, а освен това той ще бъде и един от двамата негови директори. Борислав Михайлов е вторият му изпълнителен директор, но си остава и шеф на ДЗИ и председател на неговия директорски съвет. Другите членове от ръководството са председателят на ДСК Спас Димитров, представителят на финансовото министерство Александър Раков, юрисконсултът на ДЗИ Мария Иванова, Васил Василев, Стефан Кереков и третият изпълнителен директор на държавния застраховател Максим Сираков.


Акционери на новото застрахователно и презастрахователно дружество ДЗИ общо застраховане са ДЗИ и ДСК, а капиталът на дружеството е 10 млрд. лв., 5% от които е делът на спестовната каса.


Пълният размер на капитала на новото дружество е вече ефективно внесен и се чака само да приключи процедурата по регистрация, за да могат да бъдат подготвени документите, необходими за получаване на лиценз, заяви специално за в. БАНКЕРЪ новият шеф на дружеството Красимир Станков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във