Банкеръ Daily

Общество и политика

Двойно повече българи се записват в армията

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев наградиха днес структурите, участвали в националната информационна кампания "Бъди войник" в Централния военен клуб.

В рамките на няколко месеца в общо 31 града бяха организирани информационни борси, статични и динамични изложения на въоръжение, оборудване и техника. Събитията завършваха с концерт на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили, в който участваха и местни състави и изпълнители.

Основната цел на кампанията бе да се привлекат кандидати за военна служба като се запознаят предварително с условията за кандидатстване, социалния статут на военнослужещия, както и с възможностите за личностно и професионално развитие във Въоръжените сили. Инициативата целеше също така да постави армията във фокуса на общественото внимание и да спомогне за патриотичното възпитание на българите.

Резултатите от кампанията "Бъди войник" до момента показват, че интересът към военната служба нараства. След проведени конкурси през първите 9 месеца на 2019 г. са приети 602-ма войници, което е два пъти повече в сравнение с миналата година за същия период. Средната възраст на кандидатите, подали документи, е 25 години.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във