Банкеръ Daily

БСП алармира:

Две седмици преди вота управляващите раздават милиони на „свои хора”

Трифон Панчев (в средата).

„Свидетели сме на поредното раздаване на държавни средства под масата, на тъмно, от страна на правителстовто на ГЕРБ и техните коалиционни партньори от "Обединени патриоти". Става дума за предприятието за управление на дейности по опазване на околната среда – ПУДУС. Председател на УС е министърът на околната среда и водите г-н Емил Димитров. В началото на тази седмица с изумление открихме, че въпросното предприятие е отворило за събиране проекти, свързани с общини във ВиК сектора – пречиствателни станции, водопроводи, канализации и друг тип съоръжения. Срокът за кандидатстване от началото на тази седмица понеделник до петък”. За това алармира по време на пресконференция на „Позитано 20” кметът на Дряново и член на Изпълнителното бюро на БСП Трифон Панчев.

Той уточни, че в рамките на пет дни всички общини, които имат готови проекти могат да кандидатстват за въпросните съоръжения, като списъкът с документи, които трябва да се приложат е 2 страници. По думите му обаче заради краткият срок общините няма да могат да се подготвят за тази процедура: „Разбира се ще успеят само тези, които са предупредени предварително от страна на властимащите”, допълни Панчев.

„Две седмици преди изборите управляващите продължават да раздават милиони под масата на „свои хора”, каза още Трифон Панчев и допълни, че тази процедура е дискриминационна, съмнителна и създава предпоставки България отново да бъде споменава в негативните хроники на ОЛАФ и други контролни институциии.

Facebook logo
Бъдете с нас и във