Банкеръ Daily

Общество и политика

Две жертви при катастрофа до метростанция "Европейски съюз"

Две млади жени загинаха при тежка катастрофа тази вечер в София, съобщи МВР, а в социалните мрежи бяха публикувани снимки и видео от мястото. От огледите до момента е ясно, че двете момичета - на 22 и 26 години са загинали на място. 

От центъра за спешна медицинска помощ също потвърдиха за случилото се.

По първоначални данни става дума за инцидент, в който са участвали няколко превозни средства, сред които и такси. Катастрофата е станала точно до метростанция “Европейски съюз” при кръстовището на бул. “Черни връх” и бул. “Арсеналски”.

Сигнал за инцидента е подаден минути след 23 часа. Съобщава се за катастрофирали три автомобила и мотоциклет. На място са изпратени четири линейки, няколко пожарни автомобила.

Шофьорът на таксито (52 г.) също е пострадал, но няма опасност за живота му.

Продължава изясняването на причините, довели до тежката катастрофа. Една от работните версии е преминаване на червен светофар.

В инцидента участваха няколко превозни средства, сред които и такси.

Полицията издирва мъж и негов спътник в един от катастрофиралите снощи автомобили, каза пред медиите директорът на столичната пътна полиция Тенчо Тенев.

По думите му издирваният шофьор имa близо 50 нарушения на пътя и е минал на червен светофар с висока скорост.

Автомобилът, с който е станала катастрофата, по документи е собственост на фирма, но колата е била с фалшиви номера. Въпреки че е регистрирана в София, снощи тя е била с табели от Германия. При огледа на колата в нея са намерени синя лампа и стоп палка.

Полицията има данни, че таксито се е движило по бул. „Черни връх” в посока към НДК. На кръстовището на бул. „Арсеналски” шофьорът на таксито е предприел маневра и е преминал в лявата лента. Срещу него с висока скорост се е движил автомобилът на мъжа, когото полицията издирва. Колата е минала на червено, обясниха от "Пътна полиция".

Първо се е получил удар в предната част на таксито, а вследствие на удара колата на нарушителя се удря и в асансьора на близката метростанция. Ударът е бил толкова силен, че автомобилът се разцепва на две. В този момент на пешеходна алея, изчаквайки на тротоар, са били двете момичета. Те са били пометени от едната част на разцепения на две автомобил.

Facebook logo
Бъдете с нас и във