Банкеръ Daily

Общество и политика

Две години пробация за Денислав Станоев, нападнал журналистката Полина Паунова

На две години пробация беше осъден 20-годишният Денислав Станоев, който през август миналата година нападна журналистката Полина Паунова по време на форум на управляващата партия ГЕРБ.

След като Станоев се е признал за виновен, Софийският районен съд е разгледал делото по съкратената процедура, съобщиха от държавното обвинение.

Денислав Станоев беше изпратен на съд за хулигански действия, отличаващи се с изключителна дързост и за причиняване на леки телесни повреди на двама души.

Пред съда той е признал, че докато Полина Паунова и други журналисти са снимали действията му по време на партийния форум на ГЕРБ в София тех парк, е изтръгнал от ръката ѝ мобилния ѝ телефон и го е захвърлил демонстративно.

Признал също, че е ударил с юмрук в областта на корема протестиращия Нестор Арсенов - без да е бил провокиран и при липса на личен мотив за поведението му. Пак без причина е ударил в челюстта и рамото още един мъж. 

Присъдата от две години „пробация“ задължава Данислав Станоев два пъти седмично да се явява и подписва пред пробационен служител, да има задължителни периодични срещи с него и да участва в курсове за обществено въздействие.

Facebook logo
Бъдете с нас и във