Банкеръ Daily

Общество и политика

Двама заместници ще има социалният министър Гълъб Донев

В своята дейност като служебен заместник министър-председател по икономическите и социалните политики и служебен министър на труда и социалната политика Гълъб Донев  ще бъде подпомаган от двама заместник-министри - Иван Кръстев и Надя Клисурска.

Иван Кръстев е дългогодишен служител в Министерството на труда и социалната политика и Агенцията по заетостта. В периода 2013 – 2014 г. той е заемал поста заместник-министър на образованието и науката. Кръстев е експерт в сферата на европейската интеграция. По образование е финансист, притежава също така образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалността „Международни отношения“ от СУ „ Св. Климент Охридски“.

Надя Клисурска е народен представител в 44-то Народно събрание. Работила е в общинските администрации на Стрелча и Пазарджик. Два последователни мандата е била общински съветник в Пазарджик. От 2015 до април 2021 г. е част от адвокатската колегия в града. Завършила е право във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и магистратура по специалност „Български език и история“ в ПУ „П. Хилендарски“.

От постовете си на заместник-министър в Министерството на труда и социалната политика са освободени Адриана Стоименова и Султанка Петрова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във