Банкеръ Daily

Общество и политика

Двама от летните протести пред румънското посолство отиват на съд

Разследването на инцидента пред румънското посолство по време на летните антиправителствени протести приключи. Прокуратурата е внесла в Софийския районен съд обвинителен акт срещу Георги Георгиев и Стоян Атипов. Те ще отговорят за извършени от тях хулигански действия.

Инцидентът стана по време на една от летните блокади на столичния булевард "Ситняково". Елена Мицева се опитва да премине през протестиращите, на което, според прокуратурата, двамата мъже отговарят с удари по автомобила ѝ и обидни квалификации към нея пред децата ѝ.

Обвинението на Георги Георгиев е, че е счупил с ръце предното стъкло на колата и е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, отличаващи се с изключителна дързост.

Стоян Атипов пък нанесъл удари по страничните стъкла  и по капака на автомобила и преди да напусне мястото свалил с ръце регистрационната му табела, ", с което демонстрирал пренебрежително отношение към установения в страната правов ред". Действията на двамата уплашили и разплакали децата на Мицева, пише в обвинителния акт.

Георгиев е на свобода срещу подписка, а Атипов срещу парична гаранция.

По време на разследването адвокатите им настояваха прокуратурата да разследва и Елена Мицева заради врязването ѝ в протестиращите пред румънското посолство.

Предстои насрочването на разпоредителното заседание по делото.

Facebook logo
Бъдете с нас и във