Банкеръ Daily

Общество и политика

Двама от администрацията на Министерския съвет са с COVID-19

Двама служители от администрацията на Министерския съвет за заразени с коронавирус. Досега нямаше регистрирани заразени служители в сградата на "Дондуков" 1.

Съгласно препоръките на Столичната регионална здравна инспекция, на етажите, на които се намират работните места на заразените, ще бъде извършена основна дезинфекция. В момента се тестват контактните лица, като същите са освободени от работа до излизане на резултатите от пробите.

Днес бе отчетен драстичен спад на новозаразените с коронавирус.

Много е важно съотношението между броя направени изследвания и установените носители на коронавирус, които обаче не са болни. Това подчерта бившият директор на "Пирогов" д-р Спас Спасков в ефира на bTV.

Той обясни, че на базата на извадката между изследванията и откритите носители може да се съди за общото разпространение на вируса. Според него това е между 3% и 5% от населението у нас.

Лекарят смята, че съобщаването на броя открити носители на вируса на дневна база до известна степен крие неточности и не дава съвсем ясна информация за разпространението на вируса. 
 
Той отбеляза, че в момента е важно да спазваме социална дистанция и да се срещаме по-малко с непознати.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във