Банкеръ Daily

На финала на 47-ото Народно събрание:

Двама нови депутати положиха клетва

Двама нови народни представители положиха клетва. Това са Жеко Дандаринов на мястото на Георги Гвоздейков от "Продължаваме Промяната" и Анита Коцелова на мястото на Виктория Василева от "Има такъв народ".

В момента парламентът обсъжда доклад за дейността на Временната комисия за проверка на обстоятелствата, довели до спиране на природния газ от "Газпром експорт", и проведената процедура за избор на алтернативни доставчици от "Булгаргаз".

Преди това от ГЕРБ-СДС и от ДПС поискаха Народното събрание да разгледа внесените от тях проекторешения във връзка с решението на Конституционния съд за обявяване за противоконституционен на избора на Станислав Тодоров за председател на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) и предишният председател Иван Иванов да продължи да изпълнява функциите на председател на Комисията. Искането на опозицията за включване на проекторешенията в дневния ред обаче не беше подложено на гласуване. 

"Няма нужда звездите да говорят, след като има правилник за дейността на Народното събрание", коментира председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в процедура по начина на водене.

"В рамките на 47-то НС не успяхте да си уеднаквите практиката и поведението, да определите за кои теми ще чакате доклади до безкрай и по кои не", добави той. "За КЕВР ще трябва и звездите да ви подскажат, че трябва да вземем решение в рамките на тази седмица", посочи Карадайъ.

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова посочи, че не може да се остави КЕВР във висящо положение и призова да се обмислят проектите на решения на ДПС и на ГЕРБ. Тя призова председателя на парламента, ако не включи предложенията в дневния ред, да изземе инициативата и с писмо да уведоми КЕВР, че председател е Иван Иванов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във