Банкеръ Daily

Общество и политика

Двама лекари депутати от БСП вече работят в болницата в Свищов

Болницата в Свищов постепенно започва да решава проблемите си с липсата на медици, които да лекуват пациентите с коронавирусна инфекция.

При посещението си вчера в лечебното заведение здравният министър Костадин Ангелов обеща да дойдат лекари специализанти. Днес на работа в болницата отидоха двама лекари депутати от БСП.

Общинската болница „Д-р Димитър Павлович“ в Свищов изпадна в тежка криза за лекари, които да лекуват Covid болните.

Днес следобед на работа в двата сектора за неопределено време влязоха депутатите лекари от БСП проф. Георги Михайлов и колегата му д-р Илиян Тимчев, предаде БНР.

"Болните са в сравнително стабилно състояние, проблемът е с медиците", коментира проф. Михайлов:

„За съжаление, липсват достатъчно количество лекари, които да поемат всички грижи, тъй като повечето от лекарите са възрастни, в пенсионна възраст или имат сериозни придружаващи заболявания“, допълни той.

Болницата в Свищов няма проблеми с медикаментите и личните предпазни средства. Проблемът е да се прецизира кои пациенти да се приемат за болнично лечение, за да бъде разтоварена болницата, коментира проф. Георги Михайлов и посочи друг проблем. „За PCR диагностиката, която потвърждава диагнозата, те чакат няколко дни, което е недопустимо. Тук, в самия град, не функционира такава лаборатория. Тези резултати идват от Плевен и това е един от проблемите, които трябва да бъдат решени“, подчета той.

На този етап няма яснота кога в свищовската болница ще дойдат на работа обещаните вчера от здравния министър лекари специализанти.  

Затруднения с медицинския персонал изпитват и останалите болници в област Велико Търново, защото с коронавирусна инфекция са 63-ма медици, сред които 19 лекари и 20 медицински сестри. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във